Informatie

Een onderzoek of behandeling duurt maximaal 30 minuten. 
Een uitgebreide beschrijving van het verloop van de behandeling wordt hieronder nader toegelicht.

Behandeling & Tarieven

Het eerste bezoek zal opgedeeld zijn in een aantal delen:

 • De kennismaking
 • De anamnese/vraaggesprek
 • Het lichamelijk onderzoek
 • Uitleg van mijn bevindingen
 • Doelstellingen afstemmen

Tijdens het vraaggesprek zullen meerdere facetten aan bod komen waaronder het ontstaan van de klacht, het verloop en de locatie van de klacht. Ook zullen we de externe factoren doornemen zoals leefstijl, medicatie gebruik, eerdere operaties, emotie/stress en eventuele invloeden door gemaakte ongelukken.

Wanneer je jezelf online hebt aangemeld dan zul je een groot deel van deze vragen in de vorm van een vragenlijst vooraf ontvangen. Op deze manier kun je in jouw eigen tempo de vragen beantwoorden en houden we tijdens de behandeling meer tijd over om tot de kern te komen.

Na het vraaggesprek gaan we aan de slag met een lichamelijk onderzoek. Hierin zal ik op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten. Dit doe ik door een algemeen onderzoek van het hele lichaam te doen om vast te stellen wat de oorzaak en het gevolg is van de klacht. Dit doe ik door middel van rustige technieken om de pijnlocatie en eventuele verliezen in mobiliteit vast te stellen.

Aan de hand van de bevindingen uit het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek zal ik tot een conclusie komen. Deze conclusie is nodig om een goed behandelplan te maken en de behandeldoelen goed af te kunnen stemmen op wat jij als patiënt wilt en wat ik daarin kan betekenen. 

Wanneer je gekozen hebt voor een intake & onderzoek + behandeling dan gaan we aansluitend door met de behandeling.

Wanneer je enkel voor het intake & onderzoek hebt gekozen dan zullen wij een vervolgafspraak maken voor een eerste behandeling.

Na het onderzoek zal in de meeste gevallen direct een behandeling plaatsvinden.

De behandeling zal voornamelijk uit manuele technieken bestaan. Dit houdt in dat ik voornamelijk met mijn handen bezig ben om de gevonden beperkingen op te lossen.

Er zijn heel veel verschillende soorten technieken binnen een behandeling. Zo kan er onderscheid gemaakt worden tussen bindweefsel-, spier- en gewricht technieken. Maar ook bijvoorbeeld rek technieken of manipulaties.

Aan het einde van de behandeling kan het zijn dat je adviezen meekrijgt gericht op leefstijl, houding, rust of in de vorm van oefeningen die je thuis kunt doen. Deze oefeningen zijn er vaak op gericht om het herstel tussen de behandelingen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Intake & onderzoek

1 zitting

€ 50,00

Intake & onderzoek + behandeling

2 zittingen

€ 90,00

Behandeling kort (25min)

Behandeling lang (50min)

1 zitting

2 zittingen

€ 40,00

€ 80,00

Toeslag aan huis behandeling

 

€ 15,00

Niet nagekomen afspraak of te laat afgemelde afspraak

 

100%

Overdrachtsbrief

 

Kosteloos

Letselschade brief (wordt gedeclareerd bij de aanvragende partij)

Per 15 min

€20,00

Overige informatie

Ik heb ervoor gekozen om géén contracten met zorgverzekeraars af te sluiten.

Dit is mede door de toenemende administratiedruk die de verzekeraar ons oplegt. Dit zorgt in mijn ogen voor een afname van kwaliteit richting de behandeling en patiënt. Door de toenemende eisen zijn wij steeds meer tijd kwijt achter de computer, tijd die ik liever besteed aan het behandelen van de klachten zodat jij sneller pijnvrij bent.

Wat betekent dat voor jou:

Je zal zelf de declaratie bij jouw zorgverzekering moeten indienen. Na de behandeling zal ik via de mail of op papier vervolgens de factuur mee geven met daarin de betalingsgegevens Deze factuur heb je nodig om de behandeling in te dienen bij jouw zorgverzekering. 

Net als bij gecontracteerde zorg kom je in aanmerking voor een vergoeding via een aanvullende zorgverzekering. De hoogste vergoeding zul je ontvangen wanneer je een restitutie polis hebt afgesloten.

Fysiotherapie Tim Balvers draagt geen verantwoordelijkheid voor bovenstaande. Ik ben uiteraard wel altijd bereid om mee te kijken naar welke verzekering het best bij jouw situatie past. 

Ondanks dat ik geen contracten heb bij de zorgverzekering sta ik wel voor de hoogste kwaliteit. Zodoende ben ik Big geregistreerd en aangesloten bij Keurmerk Fysiotherapie en ingeschreven in hun kwaliteitsregister.

Daarbij heb ik de universitaire Master opleiding Osteopathie aan de Bucks University bijna afgerond en ben ik door middel van het volgen van gerichte bijscholingen altijd actief bezig om de hoogste kwaliteit te kunnen bieden.

Ben je verhinderd, zeg je afspraak dan op tijd af.

Uiteraard kan het altijd voorkomen dat een gemaakte afspraak niet meer goed uitkomt. Helaas blijven patiënten soms zonder bericht weg van hun afspraak of bellen op het laatste moment af. Hierdoor kan het zijn dat andere patiënten onnodig lang moet wachten of niet ingepland kunnen worden. Dat is zonde. Om dat te voorkomen vraag ik je bij verhindering altijd de afspraak tijdig te verplaatsen of af te zeggen.

Wat kan je doen als je verhinderd bent voor de afspraak?

Als je jouw afspraak niet kunt nakomen, verzoeken wij je om uiterlijk 24 uur voor de afspraak contact op te nemen. Wij proberen dan meteen een nieuwe afspraak met je in te plannen. Zijn wij niet bereikbaar op het moment dat je belt, dan kun je via whatsapp of email een bericht achterlaten.

Wanneer je jouw afspraak niet nakomt of te laat afzegt, behouden wij ons het recht voor om 100% van het tarief van een reguliere zitting fysiotherapie bij je in rekening te brengen. Je krijgt een nota thuisgestuurd. Deze nota kan je niet bij je zorgverzekeraar declareren.

Bel, whatsapp of mail je afspraak 24 uur van te voren af en in ieder geval vóór 9 uur ’s ochtends op de dag van de afspraak als je verhinderd bent. Dit kan op: 06-21660643, 035-6560883 of info@timbalvers.nl

Covid-19 informatie

Vanwege de covid situatie zullen wij maatregelen treffen om een veilige omgeving te garanderen.

Wanneer jij of iemand in jouw huishouden de laatste 2 weken symptomen van het corona virus heeft gehad dan kunnen wij de behandeling niet door laten gaan. Bij noodzakelijke zorg is het mogelijk dat wij hier een uitzondering op maken. Dit is alleen wanneer de behandeling voor zowel therapeut als patiënt verantwoord plaats kan vinden. Bij twijfel is het altijd mogelijk om contact op te nemen via mail, whatsapp of telefoon. Ik sta je hierbij graag te woord om te kijken wat er mogelijk is binnen de geldende maatregelen.

Belangrijk is dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

 • Geen handen schudden
 • Neem zelf 2 badhanddoeken mee
 • Was je handen voor en na de afspraak
 • 1 persoon per afspraak (bij kinderen tot 16 jaar is een ouder/begeleider toegestaan)
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten
 • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet
 • Kom op de afgesproken tijd, niet veel te vroeg, niet te laat.
 • Gebruik van het toilet beperken.

Als het nodig is maak ik gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij vragen je om bij binnenkomst en in de wachtruimte een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen en hopen deze zo snel mogelijk af te kunnen bouwen.

Scroll naar top